T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / MERZİFON - Merzifon Anadolu Lisesi

BİR MEKTUBUN VAR!

BİR MEKTUBUN VAR!!!

SEVGİLİ ÖĞRENCİM

       Bu mektubumla hem motivasyonun arttırmak hem de bu süreçte yalnız olmadığını hatırlatmak istiyorum. Okuldan uzak olsak da öğrencilerimizle biz büyük bir aileyiz. Şu an YKS için kaygılandığını Tahmin edebiliyorum. Kaygını ne derece azaltır bilmiyorum ancak sana Şimdi daha önceden bildiğin şeyler söyleyeceğim. Dünya her zaman güllük gülistanlık bir yer değil. Ne kadar güçlü olduğun önemli değildir. İzin verirsen sonsuza dek orada kalmana sebep olur. Sen, ben, hiç kimse hayat kadar darbe vuramayız. Önemli olan ne kadar darbe vurup vuramadığın değil, ayağa kalkıp ileriye gidip gidemediğindir. Kaç darbe alıp hayatına devam edebiliyorsun? İşte kazanmak böyle bir şey. Şimdi eğer hak ettiğin şeyi biliyorsan onu al ama o darbeleri almaya hazır olmalısın. Birilerini suçlayıp istediğim yere gelemedim. Sebebi oydu buydu şuydu diyemezsin. Bunu korkaklar yapar. Sen bu değilsin. Kendine inanmaya başlayana kadar kendine ait bir hayatın olmayacak.

       Birinin sana bir şey yapamazsın demesine izin verme . Bir hayalin varsa onu koruman gerek. Bir şey yapmak istiyorsan gidip onu zorla al. Yapabileceklerine sınır Koyan Zihindir.

       Zamanın azalıyor. Ne için bekleyeceksin, birilerinin senin için gerçekleştirmesini mi ? Güldürme beni. Şunu anlamalısın ki hayallerine senden başka hiç kimse yardım edemez. Hayallerin için başarısız olacak da kazanacak olan da zorlanacak olan da acı çekecek olan da tüm bu  zorluklara karşı dimdik meydan okuyacak da sensin . Senden başka hiç kimse bu acıların için mücadele edemez. Çünkü bu acılar senin hayallerin bir başkasının değil. İşte bu acılara dayandığında sen gerçek sen olacaksın.

      Peki soru şu: Bu hayatta tüm zorluklara rağmen hayallerine mi ulaşacaksın. Ya da diğer insanlar gibi geçip gidecek misin bu dünyadan. Ne yapacaksın ha. Olduğun yerde hayallerinden   uzakta yeterince  durmadın mı? Artık ayağa kalkmanın vakti geldi. Artık gerçek seni herkese göstermenin vakti geldi. Ayağa kalk ve herkese KENDİNİ GÖSTER. Sıkılacak mısın bu yolda KESİNLİKLE EVET, yorulacak mısın EVET, bırakmak isteyecek misin bir EVET daha. AMA SİNİRLENMENİ İSTİYORUM. Öyle bir kalk ki ayağa her adım atışında insanlar dönüp sana baksın bu adımları atan güçlü adam kim diye.  Öyle bi haykır ki dünyaya, dünyadaki  her insan hayallerini ne kadar çok istediğini duysun. Hayallerin inandığın sürece mümkündür. Hayallerini yaşayabilirsin AMA BUNUN İÇİN KENDİNE İNANMALISIN.

      Yorucu bir yolculuk olacak ama bunu görmeye hazırsın. Yolculuğun kendisi mutlu eder. Varılacak yer değil.

      İnternetin olmaması ,Yardım edecek kimsenin olmaması ve bunun için bir odaya sahip olmaman. Eksiklerin olabilir. Eksikler senin eğitimindir. Bu seni iki kat uğraştırabilir. Fazlasına sahip değilsen, Elindekilerle yapabildiğinin en iyisi yap. Bu bizim kim olduğumuzu gösterir.  Hayat bir seçimdir. Ya kurban olmayı seçersin ya da istediğin olmayı seçersin. Başlamak veya durmak yok. sadece yapmak var.

İNANCINI KORU.

                                                                                                                                                                           BİLAL ÖKSÜZ

                                                                                                                                                                  OKUL REHBER ÖĞRETMENİ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.04.2020 - Güncelleme: 21.09.2022 22:02 - Görüntülenme: 471
  Beğen | 10  kişi beğendi