T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / MERZİFON - Merzifon Anadolu Lisesi

BİREYSEL RİSK DEĞERLENDİRME FORMU

SINIF RİSK HARİTASI

YÖNERGE

 

KULLANIM AMACI : Sınıf/şubelerde öğrencilerin risk gruplarında yer alma durumlarını belirlemek için kullanılır.  

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR :'Risk haritasında yer alan risk alanları, objektif değerlendirmeyle belirlenebilecek durumlar dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bununla birlikte gözlem, görüşme ve bireyi tanıma teknikleri sonucunda elde edilen bilgiler ile risk grubunda olduğu belirlenen öğrenciler de "diğer" kategorisi altında rehberlik servisine bildirilir. Örneğin özgüven eksikliği olan, antisosyal davranış gösteren, okula karşı olumsuz tutum sergileyen, sınıfta dışlanan, akran zorbalığına maruz kalan, şiddet eğilimi olan, ailesinin olanaklarından dolayı sosyal yaşantı eksikliği olan, istismar türlerine (fiziksel, cinsel, duygusal, ekonomik) maruz kalan,  anne baba tutumları dolayısıyla olumsuz davranış gösteren, ihmal türlerine (duygusal, fiziksel, eğitim, sağlık) maruz kalan, alkol, madde ya da teknoloji bağımlılığı olan öğrenciler vb. 

1.Öğrencinin risk altında olduğu belirlenirse önleyici ve koruyucu çalışmalar yapılır. (Açıklamalı istenecek bilgilere detaylı olarak durumunuzu belirtebilirsiniz)

2. Her bir "Öğrenci Risk Formu(Bireysel Risk Değerlendirme Formu)"nun muhafazasında gizliliğe dikkat edilir ve bu konuda sınıf rehber öğretmeni bilgilendirilir.

3. Öğrenci risk formu, okul ve sınıf risk haritasının oluşturulmasında veri sağlar.

4. Soruların hepsini cevaplandırmaya çalışınız. (Bilgi Seçeneklerini Evet-Hayır yazarak ifade edebilir veya açıklama yaparak detaylandırabilirsiniz.)

ÖĞRENCİ RİSK FORMUNU DOLDURMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.09.2022 - Güncelleme: 18.09.2023 16:30 - Görüntülenme: 2041
  Beğen | 13  kişi beğendi